Tijdschrift voor Privaatrecht

1964-2003 online open access, vanaf 2004 via Jura 

Geachte Lezer,

Welkom op de website van het Tijdschrift voor Privaatrecht. Het TPR is het meest gereputeerde privaatrechtelijke tijdschrift van de lage landen. Deze website biedt u kosteloos veel informatie over en vanuit het TPR.

Via de navigatiebalk aan de linkerzijde vindt u een archief van alle afleveringen van het TPR, in open access behalve de laatste 19 jaar. De openstelling van het TPR-archief draagt bij tot de kennis en het niveau van het privaatrecht. Voor de TPR-bijdragen en overzichten die nog niet in open access staan, vindt u de link naar de tekst in de databank Jura. U vindt onder VVSRBN ook de meeste preadviezen van de Vereniging voor de vergelijkende studie van het recht in België en Nederland.

Daarnaast bevat deze website ook informatie over de rijke geschiedenis van het TPR, de Kronieken Europees privaatrecht van onze redacteur prof. Hondius, informatie over de jaarlijkse TPR-Prijs, de TPR-Wisselleerstoelen en de geldelijke ondersteuning van colloquia en onderzoek door de ivzw TPR.

Voor kandidaat-auteurs vindt u in de sectie Voor auteurs de auteursrichtlijnen en het indieningsformulier te gebruiken voor een inzending.

Wij wensen u veel leesplezier op deze website. We danken oprecht het team van de Leuvense rechtsbibliotheek om deze mee te hebben gerealiseerd.

Vincent Sagaert en Matthias Storme,
Co-Directeuren ivzw TPR

Disclaimer

De redactie heeft geprobeerd om van alle auteurs die gepubliceerd hebben in 1964-1998 of hun erfgenamen toestemming te verkrijgen voor het plaatsen van hun bijdrage op deze webstek. Niet alle rechthebbenden werden bereikt. Mocht een rechthebbende bezwaar hebben tegen deze publicatie, gelieve de redactie te contacteren.

TPR, Coupure 5, 9000 Gent
redactie@tpr